Duurzame Koffie

Gecertificeerde koffie

Wij vinden dat iedereen gelukkiger moet worden van koffie: u als consument, maar ook de producent moeten we hierbij niet vergeten. Duurzaamheid staat bij Hesselink Koffie hoog in het vaandel. Hierbij kijken we verder dan alleen een duurzame koffieboon: we voeren duurzaamheid door in de gehele koffieproductieketen. Hoe wij dit doen, leggen we aan de hand van onze Sustainability Grid uit op de website van Hesselink Koffie.

Fingerprinted Sustainable Koffie is de duurzame koffie van Hesselink. Het is een kwaliteitskoffie, zoals u van Hesselink gewend bent, maar met meer rendement voor de producent. De koffie wordt zo CO2-neutraal mogelijk geproduceerd. Op die manier zet u koffie waar iedereen een goed gevoel aan overhoud.

De duurzame koffie van Fingerprinted bestaat uit gecertificeerde Rainforest koffie. Het Rainforest Alliance Certified keurmerk garandeert de aankoop van een duurzaam product. Dit staat voor de vier P’s: product (kwaliteit), price (juiste prijs voor de producent), people (aandacht voor de gemeenschap) en planet (duurzame koffieproductie). Fingerprinted koffie heeft tevens het Efico Foundation-label. Via deze stichting ondersteunt Hesselink Koffie duurzame projecten in koffieproducerende landen. Van elke kilogram koffie wordt € 0,25 afgedragen aan de Hesselink koffie Foundation, die samen met de Efico Foundation een project ondersteunt in een koffie producerend land.

Geen producten in uw winkelmand.